Rio Mare

Responsabilitate

Calitatea responsabilă exprimă conceptul de calitate, privit din toate punctele de vedere, urmărit de-a lungul lanţului de aprovizionare, de când peştele este prins şi până la momentul în care ajunge pe mesele noastre.

Calitate responsabilă

Foarte conştient de responsabilitatea pentru oameni şi mediu, Bolton Alimentari a devenit extrem de sensibil faţă de problemele de sustenabilitate. Din acest motiv, în 2011, a decis să publice programul său de responsabilitate socială corporativă: “Calitate responsabilă”. Acest program exprimă un concept referitor la responsabilitarea pentru calitate urmărită de-a lungul lanţului de aprovizionare, de când peştele este prins, până la momentul în care ajunge pe mesele noastre. O alegere care a confirmat şi întărit angajamentul companiei faţă de problemele sociale şi de mediu de-a lungul anilor şi care indică drumul pe care va continua să se dezvolte.
Cele 7 domenii de “Calitate Responsabilă” în care compania şi-a concentrat eforturile sale sunt:

Pescuitul de ton şi protejarea ecosistemului;
Respectul faţă de mediu;
Respect pentru oameni;
Trasabilitatea produselor;
Alegerea şi gestionarea materiilor prime;
Analize şi controale;
Nutriţie şi bunăstare.

Ca dovadă concretă a angajamentului său faţă de acţionari şi noţiunea de dialog transparent, Bolton Alimentari a publicat primul său Raport de Sustenabilitate în 2011.

Descărcați Raportul de Sustenabilitate

“În rolul nostru de lider de piaţă ne confruntăm cu provocarea şi datoria de a explora noi modalităţi de a face compania noastră mai sustenabilă”; – explică Ernesto Trovamala, CEO al Bolton Alimentari – “Suntem mândri de acest prim pas, care raţionalizează munca depusă în ultimii ani, dar am înţeles că acesta este doar primul pas spre construirea unei afaceri care este din ce în ce mai aliniată cu valorile exprimate de cultura şi sensibilităţile sociale”.
În decembrie 2011, programul “Calitate Responsabilă” de Responsabilitate Socială Corporativă a fost verificat de către organismul de certificare extern DNV Business Assurance.

Descarcă certificatul