Rio Mare

Chifteluţe de ton şi ricotta cu ardei

Reţeta lunii

Produse RIO Mare

Ton în ulei de măsline

Este timpul pentru gătit

45 minute

Dificultate

Sezonalitate

Toamnă / Iarnă

De ocazie

Reţete de zi cu zi

Preparat

Fel principal

Ingrediente pentru 4 persoane

2 x 160 g ton RIO Mare în ulei de măsline - 150 g ricotta - 2 linguri parmezan ras - pătrunjel - 1 ou - pesmet - ulei de măsline - 2 ardei graşi, unul roşu şi unul galben - câteva măsline - 1 căţel de usturoi - sare - piper.

Preparare

1. Coaceţi ardeii în cuptor la 240° C timp de 30 minute, întorcându-i frecvent. După coacere, curăţaţi ardeii, tăiaţi-i în felii şi asezonaţi cu pătrunjel, usturoi, puţin ulei, sare şi măsline.

2. Scurgeţi tonul şi amestecaţi-l cu ricotta, parmezanul ras, oul, pătrunjelul, puţin pesmet, sare şi piper.

3. Din amestecul format, formaţi mici chifteluţe, daţi-le prin pesmet şi prăjiţi în ulei încins pe ambele părţi. Serviţi alături de salată de ardei copţi.

Apreciere