Angajamentul nostru față de pescuitul durabil

Noi, la Rio Mare, considerăm că oceanele sunt un bun valoros pe care trebuie să îl protejăm și să îl respectăm, minimizând impactul pescuitului asupra mării și biodiversității sale, pentru a deveni din nou o resursă și pentru generațiile viitoare.
Din acest motiv, colaborăm cu WWF pentru o aprovizionare mai sustenabilă și pentru protejarea oceanelor, contribuind la dezvoltarea zonelor marine protejate.
Parteneriatul cu WWF are și obiectivul de a crește transparența și trasabilitatea pe întregul nostru lanț de aprovizionare.

Triunghiul Coral

Este o moștenire foarte importantă pentru biodiversitatea marină, deoarece conține peste 500 de specii de corali, 3.000 de specii de pești care trăiesc în reciful de corali și 6 specii de broaște țestoase. Triunghiul Coral este și una dintre cele mai importante zone pentru pescuit, în special pentru ton.
Rio Mare operează aici, în special în Insulele Solomon, și timp de mai mulți ani a promovat programe pentru pescuit sustenabil, cu obiectivul ca această zonă să continue să prospere în viitor.

Ce facem

Ne-am angajat să ne aprovizionăm cu ton din stocuri care sunt sănătoase și sprijinim activitățile de pescuit care minimizează impactul asupra mediului. Aceasta înseamnă regândirea aprovizionării noastre atunci când este necesar, solicitând reglementări mai stricte asupra gestionării pescăriilor și promovând proiecte care ajută flotele să își reducă impactul asupra oceanelor și să-și gestioneze activitățile de pescuit într-o manieră mai sustenabilă și mai transparentă.
În plus, ne-am angajat să aprovizionăm ton din pescării atestate MSC. Eco-eticheta MSC evaluează 3 principii fundamentale pentru un pescuit mai sustenabil:
1
Să se lase în mare suficienți pești pentru a permite reproducerea acestora
2
Să se minimizeze impactul pescuitului asupra biodiversității marine
3
Să se gestioneze activitățile de pescuit în mod responsabil și legal.

Proiectul nostru de conservare

Angajamentul nostru este sporit de proiectul de conservare a Insulei Tetepare.
Un paradis sălbatic și necontaminatîn Arhipelagul Insulelor Solomon, din Triunghiul Coral.
Datorită sprijinului Rio Mare și WWF, Tetepare face parte dintr-un proiect de conservare menit să sporească recunoașterea zonei marine protejate și să asigure protecția biodiversității în prezent și în viitor.

 

Descoperiți unde este Tetepare