Crochete de ton și conopidă
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conopidă
1 conservă de 160g de Rio Mare ton in ulei de măsline
1 fir de arpagic
jumătate de cățel de usturoi
1 ou
lapte cât e nevoie
50 g de brânză Pecorino Romano rasă
sare de mare
piper negru pesmet
ulei de alune, pentru prăjit
1 conopidă
1 conservă de 160g de Rio Mare ton in ulei de măsline
1 fir de arpagic
jumătate de cățel de usturoi
1 ou
lapte cât e nevoie
50 g de brânză Pecorino Romano rasă
sare de mare
piper negru pesmet
ulei de alune, pentru prăjit
Stampa Ricetta
Preparare
1. Spală, curăță și fierbe conopida în apă sărată clocotită. Apoi, zdrobește-o cu o furculiță până devine aproape piure și combină cu tonul scurs, fărâmițat.
2. Zdrobește arpagicul și usturoiul împreună cu brânza rasă și adaugă peste conopidă. Toarnă deasupra oul bătut, câteva linguri de lapte și puțin piper.
3. Pune la frigider pentru jumătate de oră. Apoi, formează crochete din amestec, dă-le prin pesmet și prăjește-le în baie de ulei până devin aurii. Scurge crochetele pe prosoape de hârtie.