Dovlecel umplut cu ton
![](https://www.riomare.ro/wp-content/uploads/2021/06/Dovlecel-umplut-cu-ton.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
Ingrediente
pentru 4 porții
6 dovlecei medii, cu formă regulată
240g ton Rio Mare cu ardei iute
1 ceapă galbenă medie
50g parmezan ras
un buchețel de pătrunjel și maghiran
40ml ulei de măsline extravirgin
sare după gust
6 dovlecei medii, cu formă regulată
240g ton Rio Mare cu ardei iute
1 ceapă galbenă medie
50g parmezan ras
un buchețel de pătrunjel și maghiran
40ml ulei de măsline extravirgin
sare după gust
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.ro/wp-content/uploads/2021/06/Dovlecel-umplut-cu-ton.jpg)
Preparare
1. Gătiți dovleceii întregi în apă cu sare, calculând aproximativ 12 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Îndepărtați capetele și tăiați-i în jumătate pe lungime. Scoateți cu lingura pulpa și semințele și pasați-le bine.
2. Sotați ceapa tocata ușor într-o tigaie mică cu uleiul de măsline până devine aurie. Adăugați pulpa dovleceilor, lăsați-o să absoarbă aromele câteva minute și apoi dați-o jos de pe foc. Pasați ușor pulpa dovlecelului cu o furculiță, adăugați tonul scurs, fulgi, pătrunjelul și parmezanul ras și amestecați bine.
3. Umpleți cojile de dovlecei cu amestecul și coaceți-le gratinate în cuptorul încins timp de aproximativ zece minute.