Găluști cu ton

Ingrediente

pentru 4 porții
Pentru aluat:
125g de făină 00
75ml de apă
Pentru umplutură:
2 conserve de 80g de Ton Rio Mare în suc propriu
½ de varză mică
1 praz mic
o bucată de ghimbir proaspăt
2 linguri de sos de soia
50ml de ulei de măsline
sare după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în suc propriu

Mai Multe

Preparare

    1. Amestecați făina și apa pentru a obține un aluat fin. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați puțină făină. Înfășurați aluatul în staniol și lăsați să stea timp de aproximativ 20 de minute.

    2. În timp ce aluatul stă, mărunțiți varza și prazul cu ajutorul unui aparat de taiat legume. Adăugați tonul, sosul de soia, 40ml de ulei și ghimbirul curățat și dat prin răzătoare, și amestecați toate ingredientele. Rulați aluatul pentru a obține o coaie foarte fină și tăiați în discuri de 8 cm.

    3. Puneți cu lingura umplutură pe fiecare disc. Împăturiți aluatul peste umplutură pentru a crea o formă de semilună, pișcând marginile pentru a le închide.

    4. Ungeți o tigaie non-aderentă cu restul uleiului. Adăugați găluștile într-un singur strat și coaceți până când partea de jos a găluștilor începe să devină maronie. Adăugați puțină apă și puțină sare, acoperiți cu un capac și coaceți la foc mic pentru ca aburul să gătească găluștile. Lăsați găluștile să se gătească până când lichidul din tigaie se evaporă și partea de jos a găluștilor este crocantă și aurie-maro. Puneți deasupra puțin sos de soia și serviți.

Cel mai popular