Paste pappardelle cu ton și anghinare

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane
350 g de paste pappardelle
160 g de Rio Mare Ton în ulei de măsline
3 tulpini de anghinare
1 cățel de usturoi
20 g de unt
20 g de ulei de măsline extravirgin
câteva fire de șovârf
sare

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Pune o oală mare cu apă la fiert și adaugă sare când dă în clocot.

    2. Curăță anghinarea, tai-o în jumătăți și îndepărtează frunzele exterioare mai tari, tulpinile, vârfurile tari și mănunchiurile de la interior, apoi tai-o în felii subțiri.

    3. Rumenește un cățel de usturoi ușor zdrobit într-o tigaie împreună cu ulei și unt, adaugă anghinarea atunci când usturoiul începe să se coloreze în auriu, asezonează cu sare, adaugă câteva lingurițe de apă și călește timp de cinci minute, amestecând încontinuu. Presară șovârf și adaugă bucățile de ton după ce au fost scurse de ulei.

    4. Fierbe pastele, scurge-le, iar apoi adaugă sosul, amestecând cu putere. Servește imediat.

    La fel de bun: adaugă o roșie tocată cubulețe peste anghinare când este pe foc.

Cel mai popular