Sos cu ton

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane:
3 conserve de 80g ton Rio Mare în ulei de măsline
200g de roșii piure
1 ceapă mică
jumătate de cățel de usturoi
100 ml de vin alb
1 fir de pătrunjel
1 fir de busuioc
40 g de ulei de măsline extravirgin
sare după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Toacă ceapa, apoi usturoiul foarte mărunt, iar separat toacă busuiocul și pătrunjelul. Sotează ceapa și usturoiul într-o tigaie până devin translucide. Adaugă vinul și lasă pe foc încă 3 minute, până când alcoolul se evaporă.

    2. Adaugă piureul de roșii, sarea și gătește amestecul încă zece minute. Adaugă tonul bine scurs și ierburile tocate mărunt. Amestecă ingredientele timp de un minut și ia tigaia cu sos de pe foc.

    3. Se poate adăuga și puțin șofran în sos, pentru un gust inedit și apetisant.

Cel mai popular