Tagliatelle cu praz cu aromă de lămâie și sos de ton

Ingrediente

pentru 4 porții
350g tagliatelle sau paste la alegere
160g ton Rio Mare in ulei de măsline Extravirgin
2 bucăți de praz
1 lămâie
1dl lapte
40g parmezan ras
3g unt
20ml ulei de măsline extravirgin
sare și piper după gust

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline extravirgin

Mai Multe

Preparare

    1. Fierbeți apă într-o oală mare și adăugați sare numai când apa atinge punctul de fierbere. Se toarnă pastele tagliatelle în apa clocotită și se fierb.

    2. Între timp, spălați și tăiați fin prazul. Se sotează într-o oală mică cu uleiul și untul, se condimentează cu sare, se adaugă laptele și câteva linguri de apă și se fierbe la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Dați amestecul jos de pe foc și pasați ușor cu o furculiță.

    3. Folosind un cojitor de legume, scoateți din lămâie câteva benzi lungi de coajă de lămâie. Opăriți timp de un minut benzile de coajă de lămâie, scurgeți-le bine și tăiați-le benzi Julienne.

    4. Se toarnă sosul de praz într-o tigaie mare, se adaugă câteva linguri din apa de la paste și apoi se toarnă pastele bine scurse, al dente. Adăugați parmezanul ras și amestecați pe foc timp de un minut.

    5. Dați pastele jos de pe foc și adăugați tonul cu puțin din uleiul său, coaja de lămâie și presărați din belșug cu piper negru. Amestecați bine și serviți.

Cel mai popular