Ton cu brânză Scamorza Panzerotti

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane
120 g de brânză afumată scamorza, rasă
1 conservă (sau 160 g) de Rio Mare în ulei de măsline , scurs
5-6 roșii uscate în ulei, scurse și feliate subțire
4-5 frunze de busuioc mărunțite
sare și piper
500 g de aluat pentru pâine sau pizza gata preparat
4 cești (1 l) de ulei de floarea soarelui

Stampa Ricetta

Fă cunoscută rețeta ta

Spune-le prietenilor

Ton în ulei de măsline

Mai Multe

Preparare

    1. Pune brânza într-un castron împreună cu tonul fărâmițat, roșiile și busuiocul și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper.

    2. Întinde aluatul până ajunge la o grosime de 1/2 cm și apoi decupează rondele de 6 cm folosind un tăietor pentru fursecuri. Acoperă rondelele cu un ștergar curat și lasă-le deoparte timp de 20 de minute.

    3. Întinde fiecare rondel pentru a ajunge la un diametru de 12 cm. Pune în mijlocul fiecăruia o linguriță de umplutură și îndoaie în formă de semilună. Apasă la capete pentru a sigila complet forma. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare.

    4. Prăjește pe rând rondelele panzerotti până devin aurii. Scurge-le pe șervețele de hârtie și servește-le imediat.

    Rondelele panzerotti se pot găti și la cuptor. Preîncălzește cuptorul la 200° C. Căptușește o formă de copt cu hârtie pergament și gătește rondelele până devin brun-aurii.

Cel mai popular